IMPACT

Impact – Levens met een handicap

Elf levens gekleurd door een handicap.
Rauwe, krachtige en kwetsbare verhalen van mooie gewone mensen.
Inspirerende portretten samengebracht in een rijk boek.

Tekst en zwart-wit foto’s fungeren als vergrootglas waardoor je als lezer heel dichtbij mag komen.

 

Heel fijn dat dit boek er is. Om jezelf in te herkennen, om kracht uit te putten, om een voorbeeld aan te nemen, of gewoon omdat het je raakt.’Esther Vergeer

 

 

Gisteren nog gewoon aan het honkballen met de kinderen, aan het spelen met een broertje, aan het werk met collega’s of onderweg naar huis. Nu in een ambulance met een herseninfarct of als gevolg van een ongeluk. Wakker worden en niet meer kunnen lopen. Een been verbrijzeld en de enige optie is amputeren. In één klap ouder van een kind met een dwarslaesie terwijl ze op het punt stond op eigen benen te gaan staan. Ongevraagd een nieuwe toekomst tegemoet. Uitgedaagd door de jaren die verstrijken om telkens opnieuw manieren te vinden om mee te blijven doen.

Gewone mooie mensen met een bijzonder verhaal. Levens met ups en downs, zoals ieder leven die kent. In een uitvergrote versie omdat het levens zijn met een dwarslaesie, amputatie of hersenletsel.
Een inkijkje in hoe deze mensen hun leven een nieuwe draai hebben gegeven of daarnaar op zoek zijn. Anekdotes, soms om te huilen, soms om te lachen.

Samengebracht in rauwe en kleurrijke portretten.
Gedeeld omdat delen zoveel oplevert.

 

In de media

'Dwarslaesie verlamt, angst nog meer'

Tekst Anja van der Laan - Friesch Dagblad

Na een dwarslaesie door een auto-ongeluk wilde Rienk Rozema (28 jaar) uit De Falom doorgaan zoals voorheen. Hij werd hard teruggefloten. Voor het boek 'Impact, levens met een handicap' werd hij geportretteerd.

Lees hier het hele artikel.

Leren van elkaars verhalen

Tekst Tim de Hullu Beeld Inge Hondebrink - Revalidatie Magazine

Voor het boek Impact interviewde Inge Vuijk elf mensen met een handicap over hun leven na een revalidatietraject. De oud-fysiotherapeut en oprichter van Rehab Academy concludeert: ‘Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wat er met je is gebeurd. Het gaat er vooral om hoe je daarmee omgaat.’ 

Lees hier het hele artikel.

 

 

Deze website is onderdeel van www.rehabacademy.nl