Voor professionals

Het verschil tussen 'zorgen voor' en 'zorgen dat'

'Het ene moment nog de zelfverzekerde sporter, manager of automonteur, het volgende moment de patiënt in een vreemde zorgomgeving. Het ene moment nog met twee benen in de maatschappij, het volgende moment onderdeel van een zorgsysteem. Wat heeft iemand die geconfronteerd wordt met nieuwe fysieke mogelijkheden van dat zorgsysteem nodig om zijn eigen plek in de maatschappij te blijven innemen? En wat vraagt dit van jou als revalidatieprofessional en van de revalidatiesetting waarin je werkt?' - uit 'Revalideren is leren'

Wanneer je gelooft dat revalideren vooral leren is, is het noodzakelijk om als revalidatieprofessional ook verstand te hebben van leerprocessen.  Bij Rehab Academy leer je, in aanvulling op je vakinhoudelijke expertise, hoe je als leerprofessional het verschil kunt maken bij een revalidant en zijn naaste(n). Hoe bereid je een revalidant voor op alles waar hij thuis tegen aan gaat lopen? Hoe leer je een revalidant verantwoordelijkheid nemen? Hoe sluit je aan bij het perspectief en de leerstijl van een revalidant? Kortom hoe geef je leerhulp?

Inspiratie

‘Speciaal voor mensen die betrokken zijn bij de revalidatie en die op zoek zijn naar een manieren om iemand met een beperking en zijn familie verder te helpen heb ik het boek ‘Revalideren is leren’ geschreven als inspiratiebron. Als je andere resultaten wilt bereiken zul je iets anders moeten gaan doen dan je tot nu toe deed. Het boek geeft je die handvatten om anders te gaan werken en te gaan leren samen met de ‘revalidant’ en zijn familie.’ - Inge Vuijk (auteur)

Bestel het boek hier.